Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Okradl maminku, která se na okamžik vzdálila od kočárku

Pražští policisté prosí veřejnost o pomoc při pátrání po dvojici mužů, kteří jsou zachyceni na kamerovém záznamu. 

V polovině února šla sedmatřicetiletá maminka se svým dítětem po chodníku kolem Vazební věznice na Pankráci. Na úrovni vjezdu do věznice ji její syn přeběhl na protější stranu ulice a žena rychle běžela za chlapečkem. V okamžiku, když stála na protější straně silnice, procházeli kolem jejího kočárku dva muži. Jelikož maminka po celou dobu viděla na kočárek, všimla si, jak se jeden z procházejících mužů na úrovni kočárku sehnul. Posléze se u kočárku zastavil i druhý muž a následně společně odešli pomalu pryč.  Paní v ten okamžik pojala podezření, že ji z kočárku něco vzali. Rychle vzala svého syna a běžela se podívat ke kočárku a zjistila, že jí odcizili peněženku, v níž měla několik tisíc korun, doklady totožnosti, karty do bankomatu a další věci.

Maminka okamžitě posadila dítě do kočárku a snažila se muže dohnat, ti si jí však všimli a rychle utekli pryč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu krádež, kdy mužům v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až dvou let.

V případě, že poznáváte některého z mužů zachycených na kamerovém záznamu, informace prosím předejte operátorům tísňové linky nebo na jakékoliv policejní služebně. Děkujeme Vám.

kpt. Eva Kropáčová
31.3.2024

vytisknout  e-mailem