Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Okradl ho, mlátil a vydíral

CHEBSKO – Nakonec skončil ve vazbě. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiačtyřicetiletého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, zločinu vydírání a přečinů nebezpečného vyhrožování, neoprávněného užívání cizí a podvodu.
 
V polovině července letošního roku se měl obviněný setkat v Sokolově s čtyřiačtyřicetiletým mužem, kterého z minulosti již znal. Ten mu měl ze strachu z fyzického napadení předat finanční hotovost. Obviněný místo toho, aby za peníze koupil domluvenou elektroniku, tak si finanční prostředky nechal pro svou potřebu.
 
O týden později měl obviněný přijít do bytu čtyřiačtyřicetiletého muže v Chebu. Nejdříve mu měl začít vulgárně nadávat a následně ho i fyzicky napadat. Po chvíli měl obviněný muž začít byt prohledávat a odcizit elektroniku, šperky, mobilní telefon, notebook či oblečení. Přitom měl majiteli bytu stále vyhrožovat. Ten ho ze strachu z dalšího fyzického napadení nechal byt prohledávat a poté mu ještě dal klíče od svého osobního automobilu, který mu po nátlaku půjčil. Když obviněný muž z bytu i s odcizenými věcmi odcházel, tak měl majiteli vyhrožovat fyzickým napadením v případě, že celou věc oznámí na policii.

O tři dny později měl obviněný telefonicky kontaktovat dvaačtyřicetiletou ženu, přítelkyni čtyřiačtyřicetiletého muže, kterému odcizil několik věcí z bytu. Ženě měl sdělit, že jim vrátí jejich osobní automobil pouze v případě, že jim za něj předají finanční prostředky. Celá věc ale byla oznámena na policii a k samotnému předání nedošlo. Osobní automobil byl poté policisty vypátrán na Karlovarsku. Následně měl obviněný telefonicky kontaktovat čtyřiačtyřicetiletého muže a vyhrožoval mu zabitím, jelikož celou věc oznámil na policii.
 
Ještě tentýž den policisté obviněného zadrželi. V jedné menší obci na Karlovarsku policisté muže spatřili a ten se před nimi nejdříve uschoval ve vzrostlém travním porostu. Následně začal utíkat do lesa. Po zhruba půl kilometru policisté muže zadrželi a převezli na obvodní oddělení k dalším úkonům.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.
 
V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Jakub Kopřiva
28. 7. 2020

vytisknout  e-mailem