Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Okradl devadesátiletou seniorku

Tábor – Pozor na zloděje. (Hlasová schránka 974 238 116 za pátečním servisem) 

Prověřujeme další z případů, kdy se pachatel pod lživou záminkou vloudil do bytu seniorky a okradl ji o životní úspory.
K incidentu došlo krátce po poledni středy dne 29. října 2014 na Náchodském sídlišti v Táboře. Seniorku na ulici oslovil neznámý muž a sdělil jí, že jde od její sestry a ta jí posílá brambory. Oslovená žena se proto společně s neznámým mužem vrátila do svého bytu. Uvnitř pak zloděj použil již známý, bohužel osvědčený trik. Požádal seniorku o rozměnění pětitisícové bankovky s tím, že právě její sestře dluží 1 000 korun a potřebuje ji dlužnou částku vrátit. Seniorka mu vyhověla, čímž pachateli ukázala místo, kde má uložené své finanční úspory. Další záminkou, aby si připravila nádobu na brambory a šla s ním před dům, kam svým vozem brambory přiveze, získal zloděj prostor k odcizení stařenčiných úspor ve výši řádově desítek tisíc korun. Teprve následně, kdy se muž s bramborami nevracel, zjistila poškozená žena, že byla okradena.
Dle získaného popisu byl pachatelem muž ve věku přibližně 35 – 40 let. Oblečen byl do světlé bundy, na hlavě měl blíže neurčenou pokrývku (klobouk či čepici) a v ruce nesl igelitovou tašku.
Jakékoliv další informace, které by mohly mít souvislost s uvedeným případem a mohly by přispět k ustanovení a dopadení pachatele, přivítají policisté na své služebně v Divadelní ulici v Táboře, na telefonním čísle 974 238 700, případně policejní lince číslo 158. Děkujeme.
Opětovně na tyto případy upozorňujeme a nabádáme zejména seniory, aby nikoho cizího do svého bytu nevpouštěli, jakékoliv obdobné odkazy na své známé či příbuzné nejprve ověřili a zejména si uvědomili, že každý cizí člověk, který jim přináší bankovku vyšší nominální hodnoty s tím, že na ni potřebuje vrátit či ji rozměnit, může být s největší pravděpodobností zloděj, který je přišel okrást.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
31. října 2014 
 
Odkazy do noveho okna

Senioři - bezpečí na ulici.

Senioři - bezpečí na ulici. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem