Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Okradený senior 77 - aktualizace

Policisté pátrají po muži a ženě, kteří jsou podezřelí z okradení seniora v obchodním centru na Zličíně. Poznáte je? 

Pražští kriminalisté pracují od úterý 21. března na objasnění případu krádeže, který se stal kolem poledne v jednom z obchodů v nákupním centru na Zličíně, a zachytily ho bezpečnostní kamery. Na nich je vidět sedmasedmdesátiletého muže, kterak stojí u regálu s drogerií a prohlíží si vystavené zboží. Během chvilky se v jeho těsné blízkosti objevuje neznámý muž, který mu rozepne pánskou tašku, a na druhý pokus mu z ní odcizí peněženku s hotovostí a osobními doklady. Několik metrů opodál celou událost sleduje neznámá žena, kterou s úsměvem ve tváři ve společnosti podezřelého zachytila bezpečnostní kamera při odchodu z centra.

Poškozený si pravděpodobně vůbec ničeho nevšiml a poté, co zjistil, že byl okraden, oznámil vše na policejní služebně.

Pokud dvojici poznáváte nebo znáte jejich trvalé bydliště, kontaktujte prosím linku 158. Výzva platí i pro samotné aktéry, aby kontaktovali tísňovou linku nebo se osobně dostavili na kteroukoli policejní služebnu a k případu se vyjádřili.

por. Mgr. Jan Rybanský – 3. duben 2023

Aktualizace: Díky medializaci celého případu jsme získali informace, které nám pomohly ztotožnit podezřelou dvojici. Ta bude následně předvolána k podání vysvětlení na policejni služebnu.

Děkujeme všem, kteří pátrací relaci věnovali pozornost.

por. Mgr. Jan Rybanský - 5. duben 2023

vytisknout  e-mailem