Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Okradení senioři

Policisté začali včera pátrat po dvou skupinách pachatelů, kterým se podařilo oklamat seniory a pod záminkou vrácení přeplatku se nechali od nich pozvat do jejich domovů. 

První případ se odehrál dopoledne ve Frýdku-Místku. Dvě ženy ve věku kolem 40 let, silnější postavy, nápadně odbarvených vlasů se vydávaly za pracovnice zdravotní pojišťovny. 64leté majitelce bytu nabídli přeplatek jeden tisíc korun a daly ji dvoutisícovou bankovku s tím, že chtěly tisíc korun vrátit. Tím zjistily, kde má paní uložené další peníze. Pak ji jedna ze zlodějek zabavila a druhá ji ukradla kasičku s více jak 90 tisíci korunami. Za hodinu další skupina zlodějů, tentokrát asi 30letý muž a žena, vysocí asi 160 – 170 cm, černých vlasů, přesvědčila v Šenově na Frýdecko-Místecku 85letou paní, že ji jdou vrátit přeplatek jeden tisíc korun za elektřinu. Opět ji dali dvoutisícikorunovou bankovku a když zjistili, kde jsou uschované další peníze, zlodějka paní zabavila a její komplic ji ukradl přes 20 tisíc korun.

V této souvislosti policisté znovu nabádají zejména seniory, aby do svých bytů nikdy nepouštěli cizí osoby. Doporučujeme, aby všechny náležitosti při jednání s cizími lidmi, kteří za nimi přijdou, projednávali před zavřenými dveřmi. Aby nepřijímali žádné přeplatky, ale nechali si je poslat na účet nebo na složenku přes poštu.

Ivan Žurovec


vytisknout  e-mailem