Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Okradená žena se nebála ozvat

JIČÍNSKO - Lupiče zastavil až ochotný mladík 

 

ilustrační foto                                    ilustrační foto
Do velmi nepříjemné situace se dostala v pondělí 29. října odpoledne starší žena v Jičíně, kterou v jedné z místních heren okradl neznámý muž.

Bylo krátce po čtrnácté hodině, když do herny vstoupil asi pětadvacetiletý muž. Šel rovnou k výhernímu automatu, u kterého žena seděla.  Bez jakéhokoliv slova si vzal její kabelku, která ležela na výherním automatu, a dal se s ní na útěk. Žena ji sice stačila zachytit, ale proti silnějšímu muži neměla šanci.  Přesto se nevzdala. Duchapřítomně se vydala za ním ven a přitom křičela „chyťte zloděje“. Naštěstí její křik zaslechl mladík, který šel právě kolem, a vydal se muže pronásledovat. Po několika minutách ho dostihl v Argonské ulici a přivedl i s odcizenou kabelkou zpět do herny. I když na místo okamžitě vyjeli policisté, přesto se pachateli podařilo utéct.  

K jeho popisu policisté zjistili, že byl ve věku kolem 25 let, asi 180 cm vysoký, hubené postavy, měl černé vlasy a bradku. Na sobě měl černý dlouhý kabát, světlé kalhoty a bílé boty.
 
Policisté tímto žádají občany, kteří by k uvedenému muži mohli podat jakoukoliv informaci, aby tak učinili na linku tísňového volání 158 nebo přímo na telefonní číslo 974 533 111.
 
nprap. Hana Klečalová
30. října 2012 v 12:58
 
 
 

vytisknout  e-mailem