Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Okradená stařenka měla štěstí

RYCHNOVSKO - Úspory jí policisté vrátili 

V úterý 12. června krátce po 15. hodině oznámila osmaosmdesátiletá žena z Opočenska na linku 158, že byla okradena. U jejího domu zazvonili muž a žena  a nabízeli jí k odkoupení deku z ovčí vlny. Seniorka oba prodávající pozvala dovnitř. Po dohodnutém obchodu odešla do vedlejší místnosti a požadovanou částku vzala z místa, kde měla uloženy všechny své úspory. Dvaadvacetiletý podvodník poté důchodkyni zabavil a falešná prodejkyně mezitím nepozorovaně všechny úspory v řádech desetitisíců korun stařence ukradla.  Oba podvodníci z místa činu odjeli  vozem zn. VW Passat, který řídil jednašedesátiletý muž.
Krátce po šestnácté hodině hlídka cizinecké policie zadržela celou ostravskou posádku vozu na jedné benzinové čerpací stanici na dálnici D11 směrem na Prahu. Všechny tři zadržené  osoby si převzali rychnovští kriminalisté. Celý ukradený finanční obnos objevili policisté v rámci osobní prohlídky u jedné ze zadržených osob.
Dvaadvacetiletý mladík spolu s třiatřicetiletou ženou byli obviněni z přečinu krádeže, za který jim hrozí až dvouletý nepodmíněný trest. 
U jednašedesátiletého muže nebylo podezření prokázáno. Obvinění jsou vyšetřovaní na svobodě.

Policisté opakovaně seniory varují - nedůvěřujte neznámým lidem, nikoho cizího nevpouštějte do svého bytu či domu !
Nikdy hned neotevírejte dveře, nevíte-li, kdo je za nimi.
Pořiďte si panoramatické kukátko, které vám umožní dobře si návštěvníka prohlédnout. Instalujte si na dveře bezpečnostní řetízek, který udrží dveře jen pootevřené, a tak můžete některé věci vyřídit bezpečněji.

Více k prevenci 
ZDE

por. Mgr. Alena Kacálková
13. června 2012

vytisknout  e-mailem