Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Okradená seniorka v knihovně

PRAHA VENKOV-JIH – Sedmasedmdesátiletou ženu z Davle okradl o důchod v místní knihovně neznámý muž  

Policisté z obvodního oddělení Hradištko pátrají po totožnosti neznámého muže, který 21. února letošního roku krátce po osmé hodině využil nepozornosti starší ženy a odcizil jí látkovou tašku na kolečkách. Seniorka jí ponechala bez dozoru poblíž vstupu uvnitř místní knihovny a odebrala se mezi regály s knihami. Vhodného okamžiku však využil zloděj, který tašku na kolečkách sebral, vyběhl z budovy a v uličce nedaleko autobusové zastávky jí odhodil. Z tašky stačil sebrat ženinu peněženku s osobními doklady. Bohužel v peněžence měla seniorka uložený i důchod, který si chvilku před tím vyzvedla na poště. Pachatel jí tak připravil o více jak 12 tisíc korun.
 
Policistům se podařilo při šetření zajistit kamerové záběry, na kterých byl v době krádeže zachycen pohyb neznámé osoby. Z výpovědi svědků, jakož i po vyhodnocení kamerových záběrů se podařilo zjistit i částečný popis této osoby. Jednalo se o muže ve věku 25 až 35 let, štíhlé 170 až 180 cm vysoké postavy, krátce střižených vlasů. Muž byl oblečen do tmavých kalhot, látkové mikiny s kapucí v kombinaci z venku tmavé a zevnitř červené barvy, tmavé šusťákové vesty a na hlavě má pletenou čepici.
 
Policisté předpokládají, že by muže na fotografiích mohl někdo z občanů poznat. Proto se obracejí na občany se žádostí, aby jim pomohli zjistit jeho totožnost. Jakékoliv informace k tomuto případu jim mohou sdělit osobně přímo na služebně obvodního oddělení Hradištko nebo je mohou zavolat na telefon: 974 882 700, případně prostřednictvím bezplatné tísňové linky Policie České republiky 158.
 
nprap. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
20. března 2014
Odkazy do noveho okna

Davle chodba knihovny

Davle chodba knihovny 

Detailní náhled

Davle knihovna 1

Davle knihovna 1 

Detailní náhled

Davle knihovna 2

Davle knihovna 2 

Detailní náhled

Davle knihovna 3

Davle knihovna 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem