Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Okradená seniorka

TŘEBÍČ: Přílišná důvěra se nevyplácí! 

Není pochyb o tom, že senioři nepřestávají být snadným terčem podvodníků a zlodějů. Podvodníci využívají různé záminky a lsti, jak získat peníze. Většinou se snaží vniknout do bytu oběti a pokud se jim nepodaří vylákat peníze přímo, ovládají mnoho způsobů, jak staršího důvěřivého člověka okrást.

K dalšímu případu lstivého podvedení seniorky došlo v Třebíči v ulici Demlova v jedenáct hodin dopoledne dne 24. srpna. Neznámý pachatel nejdříve několikrát zavolal pětasedmdesátileté ženě a vydával se za jejího vnuka. Žádal ji o zapůjčení finanční hotovosti na nákup vozidla. Pachatel po domluvě poslal k poškozené neznámou ženu, které seniorka předala finanční hotovost ve výši třicet tři tisíc korun.

Žena, která si přišla pro peníze byla ve věku od 20 do 30 let, vysoká 160 cm, štíhlé postavy. Na hlavě měla látkovou čepici s kšiltem, pod níž měla ukryté vlasy. Na sobě měla bílý vypasovaný kabátek a kalhoty.

Policie žádá občany o pomoc při pátrání po neznámé ženě, která se dopoledne kolem jedenácté hodiny dne 24. srpna pohybovala na ulici Demlova v Třebíči. Informace můžete podat na nejbližší oddělení policie nebo přímo na linku 158.


por. Bc. Marcela Lavická

Okradená seniorka 25.8..JPGOkradená seniorka 25.8..JPG

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem