Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Okradená seniorka

ŽĎÁRSKO: Policisté žádají veřejnost o spolupráci 

Žďárští kriminalisté se obracejí na občany s žádostí o spolupráci při prověřování případu okradené seniorky, ke kterému došlo v úterý 11. února v Křižanově. V rámci prověřování a objasnění této trestné činnosti by policisté potřebovali zjistit totožnost muže zachyceného na kamerovém záznamu.

Jednaosmdesátiletá žena vyšla kolem deváté hodiny ráno z prodejny na Benešově náměstí. Stála před prodejnou, přičemž měla před sebou na parapetu položenou kabelku a peněženku, kterou si pohledem hlídala, a telefonovala. Dosud neznámý pachatel přistoupil k ženě, z parapetu hbitě vzal peněženku s finanční hotovostí a z místa utekl.

Policisté začali po přijetí oznámení případ prověřovat a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže spáchané na věci, kterou má jiný při sobě. Na základě provedeného šetření shromáždili veškeré získané informace a vyhodnotili také zajištěné záznamy z kamer.

Na kamerových záznamech je zachycený stejný muž v prodejnách na dvou různých místech, kde se ten den pohyboval. Na jednom ze záznamů je tmavovlasý muž oblečený do šedé bundy s kapucí, kalhot hnědé barvy, má modro bílé sportovní boty a v ruce drží modro černý batoh. V druhé části záznamu má muž na sobě tmavě modrou bundu, na hlavě má červenou kšiltovku přehozenou tmavou kapucí. Na základě získaných poznatků by muž mohl mít pod pravým okem drobné tetování blíže neurčeného tvaru a velikosti.

Tento muž by mohl policistům poskytnout důležité informace pro účely trestního řízení, proto se policisté obracejí na veřejnost s žádostí o spolupráci při zjišťování jeho totožnosti.

Žádáme občany, kteří muže na kamerovém záznamu znají nebo mají informace o tom, kde by se v současné době mohl nacházet či pohybovat, aby se policistům přihlásili na lince tísňového volání 158.

por. Mgr. Stanislava Miláčková, komisař

25. února 2020

vytisknout  e-mailem