Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Okradená seniorka

JIČÍNSKO - Opatrnosti není nikdy dost.  

ilustrační fotoilustrační foto
Jičínští kriminalisté pátrají po neznámém muži, který ve středu 26. srpna dopoledne okradl v Hořicích osmdesátiletou ženu.
 
Bylo krátce před dvanáctou hodinou, když u dveří seniorky v Barákově ulici zazvonil asi padesátiletý muž s tím, že jí nese peníze. Seniorka v domnění, že se jedná o pracovníka sociálního úřadu, pozvala muže dovnitř. Ten hned tvrdil, že ji nese 2 tisíce korun. A jak to v takových případech bývá, měl u sebe jen pětitisícovou bankovku, na kterou chtěl vrátit. Důchodkyně měla v obálce tři tisíce korun, které mu nechtěla dát dřív, dokud on nedostane pětitisícovou bankovku. Muž se ale nechtěl bankovky vzdát a odbyl ji s tím, že se takto peníze nerozměňují.  Nakonec využil ženiny chvilkové nepozornosti a ze stolu si vzal další obálku, ve které se nacházelo pět set korun a z bytu utekl. I když za ním žena hned vyběhla, už ho nikde nenašla.  
 
K jeho popisu seniorka uvedla, že byl ve věku kolem 50 let, asi 180 cm vysoký, střední postavy. Na sobě měl šedé kalhoty a šedou bundu. Údajně se „choval jako úředník“ a navíc měl s sebou velké černé desky.
 
Policie upozorňuje občany, aby byli opatrní a v žádném případě si nepouštěli cizí osoby do svých bytů a domů. Jen tak mohou předejít případnému okradení.
 
nprap. Hana Klečalová DiS.
27. srpna 2015 v 15:34

vytisknout  e-mailem