Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Okradená seniorka

JIČÍNSKO - „Nová finta“ zabrala 

O tom, že někteří podvodníci a zloději jsou „mistři“ ve vymýšlení legend, se přesvědčila v pátek 20. listopadu i pětasedmdesátiletá žena v Jičíně.

Krátce po jedenácté hodině ji před jejím domem v ulici Kosmonautů oslovila neznámá žena s tím, že je ze sociálky a že jí přinesla jednorázový tisícikorunový příspěvek na Vánoce. I když ji seniorka odpověděla, že nic nechce, přesto jí žena stále dokola opakovala to samé a přitom se i zmínila, že musí důchodce obcházet, jinak že by mohla přijít o zaměstnání. Takto s penzistkou došla až do jejího bytu, kde ji požádala o rozměnění dvoutisícové bankovky. Stará paní odešla do ložnice, kde si ze skříně vzala dvě tisícikoruny. Když se s nimi vrátila zpět do kuchyně, neměla už žena o peníze zájem a jen řekla, že si pro něco dojde a hned se vrátí. Pochopitelně se už nevrátila a navíc důchodkyně posléze zjistila, že z ložnice zmizely veškeré úspory a vkladní knížka.

Případ šetří jičínští kriminalisté jako přečin krádeže. Policisté upozorňují starší občany, aby v žádném případě nepouštěli do svých bytů a domovů cizí osoby. Jen tak totiž mohou uchránit svoje úspory, které jsou předmětem zájmu podvodníků a zlodějů.

por. Hana Klečalová DiS.
23. listopadu 2015 v 13:41

vytisknout  e-mailem