Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Okradená přišla poděkovat policistům

Žena je mužům zákona vděčná za rychlou a profesionální pomoc 

peněženka a penízeV sobotu, dne 9. července 2011 dopoledne, byli policisté z Obvodního oddělení I přivoláni na Ulrichovo náměstí v Hradci Králové. Jednasedmdesátiletá žena, čekající zde na autobus, se stala terčem zlodějů, když na chvíli spustila z očí svoji nákupní tašku. V době, kdy si prohlížela výlohu nedaleké prodejny, si její tašku vyhlédla trojice dětí. Žena, která se v  té chvíli zrovna ohlédla, spatřila malé výtečníky doslova při činu. Než však stačila cokoliv udělat, její peněženka (s více jak dvěma tisícovkami včetně dokladů) i děti byly pryč.
 
Přivolaná policejní hlídka na místě události zareagovala velmi profesionálně. Okradenou ženu naložili muži zákona do služebního vozidla a vydali na obhlídku okolí. Při projíždění jednou z místních ulic žena náhle zahlédla povědomou trojici, která odpovídala popisu hledaných. Podezření se potvrdilo, když se děti ke skutku přiznaly a vydaly mužům zákona i odcizené peníze. Policisté nalezli vzápětí také peněženku, kterou odhodili malí výtečníci v jednom z parků. Ženě se tak vrátilo záhy zpátky všechno, co jí bylo před chvílí odcizeno.

Případ bude vzhledem k věku podezřelých (dítě mladší patnácti let) odložen. Dnes měl ale ještě své pokračování. V dopoledních hodinách přišla totiž šťastná žena těmto policistům osobně poděkovat do budovy Krajského ředitelství policie. I když přesně neznala jejich jména a ani to, kde slouží, její dík si oba kolegové již vyslechli z úst tiskové mluvčí.


por. Mgr. Lenka Burýšková
tisková mluvčí KŘP Khk
11. července 2011

vytisknout  e-mailem