Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Okradená dívka ve vlaku

Praha venkov – východ Po napadení šla ještě několik kilometrů domů bosa. 

Policisté z Obvodního oddělení Odolená Voda pátrají po dosud neznámém pachateli, který okradl a napadl pětadvacetiletou dívku při cestě vlakem z práce a dvojici, která platila s jejími odcizenými kartami v centru Prahy. K celé události došlo posledního července kolem desáté hodiny dopolední ve vlaku jedoucím z Masarykova nádraží v Praze do Roudnice nad Labem. Při cestě vlakem poškozená usnula a v okamžiku, když ucítila, že jí někdo sahá na kabelku, kterou si položila na zem k noze, postavila se a tašku si chtěla k sobě přitáhnout zpět. V tu chvíli ji však dosud neznámý pachatel udeřil pěstí do obličeje a poté co upadla, tašku odcizil. Dívka se probrala až za pár okamžiků a vyběhla z vlaku na zastávce v Nových Ouholicích. Bohužel však pachatele již neviděla. Jelikož si v Praze po nastoupení do vlaku sundala boty a po napadení ve snaze rychle dostihnout zloděje se nestačila obout a zůstala na nádraží nejen bez tašky, ve které měla všechny peníze a mobilní telefon, ale také bez bot. Otřesená dívka se z nádraží vydala bosa po silnici domů. Cestou po přibližně třech kilometrech jí naštěstí zastavil řidič kamionu, který ji svezl až ke sjezdu na Zdiby a odtamtud ji zastavila mladá rodina s malým dítětem.

Policisté bezprostředně po oznámení celé věci, začali pátrat pachateli a také po chytrém mobilním telefonu, který bylo naštěstí možno spárovat s jiným telefonem a tak zjistit jeho polohu. Díky velmi dobré práci policistů z Prahy, se podařilo na benzínové čerpací stanici v ulici Vinohradská vypátrat muže, u kterého byl telefon nalezen. Osmatřicetiletý muž policistům uvedl, že ho našel v tramvaji. Nakonec se však přiznal, že ho i přestože věděl, že je kradený koupil od někoho v centru Prahy za 600,-Kč. Policisté tohoto muže na místě zadrželi a převezli na policejní služebnu. Dalším šetřením se ukázalo, že na odcizené platební karty, které měla poškozená v kabelce, nakupovala dosud neznámá dvojice osob v centru Prahy. Na kamerových záznamech je muž i žena velmi dobře vidět při nákupu ve fast foodu, obchodním domě na Národní a při přecházení komunikace u tramvajové zastávky.

Policisté prosí veřejnost o pomoc při pátrání po této dvojici. V případě, že někdo pozná ženu či muže zachycené na kamerovém záznamu, ať neprodleně zavolá na linku 158. Tato dvojice se při použití kradených platebních karet dopustila trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V tuto chvíli však nemůžeme ani vyloučit, že mají přímou spojitost se samotnou krádeží ve vlaku a prodejem odcizeného mobilního telefonu. V případ dopadení pachatelům za trestný čin krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí až na dvě léta.



por. Bc. Eva Kropáčová

15.11.2016

Odkazy do noveho okna

1 foto 2

1 foto 2 

Detailní náhled

3 IMG_3088

3 IMG_3088 

Detailní náhled

4 IMG_3089

4 IMG_3089 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem