Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Okrádali lidi v ulicích Vsetína

VSETÍNSKO: Jeden z trojice mužů skončil ve vazbě. 

Vsetínští kriminalisté stíhají od minulého týdne vazebně šestadvacetiletého muže, který okradl v ulicích Vsetína během tří měsíců tři muže. Obvinění v této kauze jsou ještě další dva mladíci, kteří spáchali některé skutky s ním.

První obětí trojice mladých mužů ze Vsetína ve věku 22, 26 a 27 let byl v srpnu sedmačtyřicetiletý muž, kterému v nestřeženém okamžiku odcizili batoh. Krádež se stala v ranních hodinách v době, kdy okradený muž seděl na zemi a batoh měl vedle sebe. Mladíci batoh prohledali a vzali z něj mobilní telefon, peněženku s doklady a částkou přesahující dva tisíce korun. Toto jednání mladíků kriminalisté šetří jako krádež na osobě.

Další skutek už kriminalisté kvalifikovali jako zvlášť závažný zločin loupež, ze které obviňují dva z trojice mužů – dvaadvacetiletého a šestadvacetiletého. Bylo září, krátce po půlnoci, když dvojice mladíků obestoupila v kapucích na hlavě pětašedesátiletého muže sedícího v trávě s tím, aby jim něco dal. Muž jim ze strachu z fyzického napadení podal svůj batoh, ze kterého mladíci vzali něco přes dva tisíce korun, platební kartu a doklady. Po loupeži zamířili rovnou do kasina, kde peníze prohráli. Pak se pokoušeli vybrat peníze z bankomatu, ale to se jim nepodařilo.

Intenzita skutků se stupňovala, o čemž svědčí říjnová loupež, při které neváhal použít šestadvacetiletý mladík i násilí. Ve večerních hodinách sám fyzicky napadl devětatřicetiletého muže, kterého udeřil do břicha a povalil na zem, aby mu ukradl z kapsy kalhot mobil a peněženku s necelými dvěma tisíci korunami.

Vyšetřovatel vsetínské kriminální policie obvinil nejstaršího z trojice mužů z trestného činu krádeže, za který mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Oba mladší muže navíc z trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a ze zvlášť závažného zločinu loupeže s trestní sazbou do 10 let. Všichni tři mladíci už byli v minulosti za krádeže trestáni. Na šestadvacetiletého muže podal vyšetřovatel podnět na návrh na vzetí do vazby, který soud akceptoval, a obviněného muže jsme uplynulý týden eskortovali do vazební věznice v Ostravě.   

13. listopadu 2017, mjr. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem