Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okrádala svou babičku

TEPLICE - "Povedená" vnučka; Nechtěl jít do vězení... 

Okrádala svou babičku
     O více jak 22 tisíc korun obrala svou babičku povedená vnučka s jejím přítelem. Opakovaně totiž brala své příbuzné bez jejího vědomí z peněženky platební kartu, ze které pak ona nebo její přítel vybírali částky v různé výši. Dvakrát se o výběr peněz pokusili neúspěšně, když už na účtu poškozené nebylo dost peněz. Obohatili se tak alespoň o víno a slivovici za 5 tisíc korun, které ukradli poškozené ze sklepa. Za přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku teď oběma hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Do vězení se mu nechtělo
     Až o tři roky si může prodloužit pobyt ve vězení 25letý muž, který byl pravomocně odsouzen k trestu odnětí svobody, který měl nastoupit vloni v říjnu. Do věznice se mu však nechtělo a trestu se úmyslně vyhýbal. V Bílině muže při kontrole zadržela policejní hlídka a odsouzený muž putoval do cely a následně do věznice. Protože nenastoupení trestu odnětí svobody je přečinem maření výkonu úředního rozhodnutí, stráví teď za mřížemi pravděpodobně více času, než mu soud původně vyměřil.
 
Krást se nevyplácí
     Za papiňák do basy. I tak může dopadnout soud s mužem, který vnikl na pozemek rodinného domu v Trnovanech, kde z garáže odcizil hliníkový tlakový hrnec s poklicí a kanalizační poklop.  Přestože škoda byla vyčíslena jen na 92 korun, vzhledem k tomu, že pachatel byl v posledních třech letech odsouzen za majetkovou trestnou činnost, hrozí mu trest odnětí svobody v rozmezí šesti měsíců až tří let.
 
 
Teplice, 3. 11. 2010, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 
 

vytisknout  e-mailem