Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Okrádala seniorky při nakupování

PROSTĚJOV - Prý potřebovala peníze na drogy. 

V pátek 10. ledna 2020 po poledni byla pracovníkem ostrahy prodejny v centru města Prostějova při krádeži přistižena devětatřicetiletá žena. Pracovník ostrahy byl svědkem toho, jak podezřelá využila nepozornosti jednasedmdesátileté ženy a z kabelky kterou měla položenou v nákupním vozíku, jí odcizila peněženku. Stačil jí k tomu okamžik, kdy se seniorka otočila od vozíku k vystavenému zboží. S peněženkou se zmocnila i osobních dokladů poškozené, platební karty a finanční hotovosti bezmála 3 400 korun. Před prodejnou však byla zadržena a na místo byli přivoláni policisté. Peněženka s obsahem se vrátila majitelce.

V rámci šetření případu policisté dále zjistili, že stejná žena se měla stejného skutku ve stejné prodejně dopustit již 16. prosince 2019. Odcizením kabelky s peněženkou, brýlemi a svazkem klíčů poškozené sedmaosmdesátileté ženě způsobila škodu vyčíslenou na bezmála 3 500 korun. V tomto případě si lup ponechala.

K oběma krádežím se žena přiznala a jako důvod uvedla, že je závislá na drogách a takto si chtěla opatřit peníze na jejich zakoupení.

Žena je pro své jednání podezřelá z přečinu krádež a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Protože byla v minulosti pro majetkovou trestnou činnost již pravomocně odsouzena, hrozí jí za nynější jednání trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

por. Mgr. František Kořínek

13. ledna 2020

vytisknout  e-mailem