Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Okrádal lidi, už je ve vazbě

VSETÍNSKO: Osmnáctiletý mladík okradl ve Vsetíně několik lidí. 

Mladík si ke krádeži vybíral především podnapilé osoby, kterým drze sahal do kapes, odkud bral peněženky nebo mobil. V polovině července kolem půl jedenácté večer okradl společně s o rok mladším kamarádem v centru Vsetína třiašedesátiletého silně opilého muže, kterému z kapes vzali dvě peněženky s 7 500 korunami a doklady. O dva dny později okradl před restaurací v centru Vsetína devatenáctiletého mladíka o dvě stě korun, které vzal mladíkovi z kapsy, když si od něj nechtěl koupit mobilní telefon. O 15 tisíc korun přišel obdobným způsobem i pětačtyřicetiletý muž, kterého mladík okradl jedno červnové odpoledne v Panské zahradě.

Osmnáctiletého Vsetíňana zadrželi strážníci městské policie poslední červencový víkend v noci poté, co strážník na kamerovém systému zpozoroval, jak se snaží mladík okrást devatenáctiletého hocha, což se mu nakonec podařilo a mladíkovi ukradl z kapsy mikiny mobilní telefon a peněženku s doklady. V okamžiku, kdy mladý zloděj od okradeného muže s lupem utíkal, přijížděla městská policie, která ho zadržela a pro podezření ze spáchání trestného činu předala policistům z obvodního oddělení ve Vsetíně. Při zadržení měl mladý muž u sebe ještě další telefon, který mu rovněž nepatřil. Tvrdil, že ho našel, čímž se ovšem dopustil trestného činu zatajení věci.

Policejní komisař muže obvinil z trestných činů krádež a zatajení věci, za které mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. I když má teprve osmnáct let, má už v záznamu rejstříku trestů tři záznamy a jelikož byl vsetínským okresním soudem odsouzen k trestu odnětí svobody podmíněně v trvání jednoho roku se zkušení dobou do února roku 2018, rozhodl soud o vzetí do vazby mladého muže.

 

8. srpna 2016, mjr. Mgr. Lenka Javorková

 

vytisknout  e-mailem