Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Okolo domu do rána běhalo 50 koček

NÁCHODSKO – Zloděj se vloupal do kočičího útulku 

znak na autě.jpgIlustrační foto/ Policie ČR
Policisté z obvodního oddělení v Jaroměři vyšetřují vloupání do rodinného domu, který v současnosti slouží jeho majitelce pouze jako útulek pro kočky. Žena jich má v objektu přibližně 50. Když však přišla v pondělí 7. května 2012 ráno dům otevřít, zjistila, že už to udělal někdo za ní.
 
Okolo domu běhaly vypuštěné kočky, hlavní vchod i zadní vchod byly otevřeny. Pachatel vnikl dovnitř odemčením visacího zámku na zadním vchodu, uvnitř vše prohledal. Našel však vesměs jen staré knihy, časopisy a oblečení bez jakékoli hodnoty, a tak toho více poničil, než ukradl. Jestli uvnitř hledal nějaké starožitnosti, jak se domnívala majitelka nemovitosti, musel být zklamán. V celém objektu byly cennějšími kousky jen soška vlka s jelenem v retro stylu a postarší fotoaparát, ty si zloděj vzal s sbou, k tomu ještě moderní dalekohled. Celkem zloděj napáchal na vybavení domu a odcizených věcech škodu ve výši 9.300 korun.
 
 Policisté místo vloupání ofotografovali, učinili ohledání a pustili se do pátrání poútulkovém zloději.I když má policie k dispozici přes 5 desítek přítulných svědků, ani jedna z koček bohužel mluvit neumí, aby zloděje popsala. Je také velká škoda, že kočky žádné policejní složky necvičí, aby pachatele uměly označit třeba hlasitým zamňoukáním. 
Pachatel se dopustil přečinu krádeže vloupáním, na který zákon myslí až dvouletým trestem odnětí svobody nebo peněžitým trestem.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
9. 5. 2012 v 15.15 hodin

 

vytisknout  e-mailem