Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Okno na ventilačku

VSETÍNSKO: Policisté vyšetřují vloupání do sklepa. 

Policisté v Rožnově pod Radhoštěm řeší vloupání do zděné sklepní kóje. Pachatel v noci ze soboty na neděli využil skutečnosti, že okno do sklepa bylo otevřené na ventilačku.

O tom, že není vhodné ponechávat přiotevřené okno na ventilačku, se přesvědčil osmašedesátiletý muž z Rožnova pod Radhoštěm. V sobotu v podvečer si okno od svého sklepa zkontroloval a věděl, že jej má přiotevřené na ventilaci. V neděli ráno se ale dozvěděl, že okno je zcela otevřené. Šel tedy do své zděné sklepní kóje a zjistil, že dveře jsou nepoškozené a uzamčené. Odemknul a vešel do kóje. Okno zelo dokořán. Ve sklepě potom zjistil, že se mu ztratilo starší, ale stále funkční nářadí a to sada gola klíčů v plechovém kufru a taky elektrická vrtačka. Oboje dohromady za tisíc korun.

Pachatel právě okno využil pro přístup do sklepa. Nevadilo mu ani, že se okno nachází ihned vedle hlavního vchodu do domu. Lehce překonal jištění okna na ventilačku a byl uvnitř. Pootevřené okno je lákadlem pro zloděje a nemůžeme jej proto považovat za dostatečné zabezpečení prostoru domu, bytu nebo sklepa. Pokud chceme takto prostory větrat, mělo by být okno zabezpečeno například bytelnou mříží.

 

3. října 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem