Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Oknem do chaty, dveřmi na služebnu

DĚČÍN - Oknem do chaty, dveřmi na služebnu; Vysvědčení za nic; Elektřina zdarma; Tolik dobrodružství pro nic 

Policisté z obvodního oddělení v Krásné Lípě dopadli sedmačtyřicetiletého muže, který se měl nedávno v místě jejich působnosti oknem vloupat do rekreační chaty. Zde se zmocnil dvoukolové kárky, ruční pumpy na vodu a železných trubek. Suma sumárum se škoda včetně vytlučeného skla přehoupla přes hranici čtyř tisíc korun. Včera si výtečník ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření z krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Hrozí mu až tříleté vězení.
 
 
Vysvědčení za nic
 
Padělané vysvědčení předložil nedávno jednačtyřicetiletý muž, když se ve Varnsdorfu ucházel o místo městského strážníka. Dokonce si vymyslel i jméno ředitele školy, kterou nevystudoval. Městští policisté ale na podvůdek přišli a bylo zle. Filuta se šel dále ucházet o místo v nápravném zařízení na obvodní oddělení tentokráte státní policie. Tam mu vyhověli a ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z padělání veřejné listiny. Když bude mít štěstí, může se napravovat až po dobu tři let.
 
 
Elektřina zdarma
 
Elektřinu v hodnotě přes padesát tisíc korun načerno odsosal pětatřicetiletý muž z okolí Děčína. K tomu účelu tak trochu upravil instalaci, aby proud mohl měřičem nerušen téci do zásuvek v jeho bytě. Pak se na to ale přišlo a příběh včera neslavně skončil doručením usnesení o zahájení trestního stíhání od kriminalistů. Z krádeže obviněný výtečník může vzhledem k výši škody skončit za mřížemi až na dobu pěti let.
 
 
Tolik dobrodružství pro nic
 
Vypáčit bránu do dvora sběrných surovin ve Šluknově se v noci na včerejšek pokusil neznámý lapka. To se mu nepovedlo. Nevzdal to, a nakonec se přehoupl přes dva metry vysoký plot s ostnatým drátem. Pak se pokusil vloupat do kanceláře, ale opět bez úspěchu. Poškodil jen zámek. Případ řeší místní policisté.
 
 
 
 
Děčín, 30. prosince 2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem