Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okna je třeba zavírat

CHOMUTOV - Za tepláky nezaplatil, Na chodbě ležely vařiče.... 

Okna je třeba zavírat
Škodu za téměř 5 tisíc korun způsobil neznámý zloděj jedné chomutovské základní škole. Kdosi vylezl do prvního patra a neuzamčeným oknem vnikl do kanceláře školní jídelny. Místnost prohledl a odcizil karty na odběr školních obědů, disketovou jednotku a další věci. Po pachateli krádež bylo zahájeno pátrání.
 
Za tepláky nezaplatil
Ve zkráceném přípravném řízení vyšetřují policisté jednání 45letého Chomutováka. Muž vyrazil na předvánoční nákupy, ale bez peněz. Zavítal do prodejny v centru města, dvoje dětské tepláky schoval pod bundu a z prodejny odešel bez placení. Jednání pachatele neuniklo prodavačkám, které ho zadržely a následně předaly přivolaným policistům. Tepláky byly v pořádku vráceny zpět na prodejnu. Z vyšetřování vyplynulo, že za krádeže byl muž v minulosti již odsouzen, za stejnou trestnou činnost bude řešen soudem i nyní.
 
Na chodbě ležely vařiče
Vniknutí do rodinného domu na Kadaňské ulici oznámila jeho majitelka. Žena uvedla, že neznámý zloděj vnikl zavřenými, ale neuzamčenými dveřmi dovnitř. Z chodby domu odcizil dámskou zimní bundu, dvě krabice s indukčními vařiči a jednu pánev.  Škodu žena vyčíslila na necelé tři tisíce korun.
Kromě obvinění z krádeže čeká na případného pachatele i obvinění z porušování domovní svobody.
 
Dětem neposílá peníze
Obvinění z trestného činu zanedbání povinné výživy si převzal 39letý muž z Jirkova. Od loňského října přestal zasílat výživné na své dva nezletilé syny, ač mu tato povinnost byla stanovena v rozsudku Okresního soudu Chomutov. Matka uvedla, že do dnešního dne jí dluží téměř 20 tisíc korun. Jelikož byl za stejné jednání v minulosti již řešen, hrozí mu nyní až pětiletý trest odnětí svobody. 
 
17.12.2010
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem