Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Oklamal důchodkyni

JIHLAVSKO: Našetřené úspory jsou pryč. 

Jihlava - Případ oklamané a okradené důchodkyně nyní šetří jihlavští policisté.
        Včerejšího dne tj. 18.3.2010 krátce před 10,00 hodinou dopolední, využil záminky předání finanční výhry neznámý muž. Ten využil toho, že v dopoledních hodinách jsou většinou doma pouze senioři. Vybral si proto rodinný dům ve Vrchlického ulici, kde zazvonil a řekl seniorce, která mu otevřela, že jí nese výhru. Devadesátiletá paní ho pozvala dál do domku, kde se muž rozhlédl a v nestřežené chvíli odcizil příruční trezorek s dvaceti tisíci korunami.
 
    
   V letošním roce je to první nahlášený případ takto okradených seniorů na Jihlavsku. Policisté se obrací o pomoc při pátrání po pachateli na veřejnost.
Muž, který byl včera v rodinném domku, byl holohlavý, vysoký 175 cm a v ústech měl zlaté zuby. Tento, nebo obdobný případ okradených seniorů, se mohl stát i někomu jinému, ale policistům toto jednání nemuselo být ani nahlášeno. Proto policisté žádají občany o pomoc při objasňování této trestné činnosti. Svým svědectvím nebo i případným nahlášením dalších případů můžete i vy napomoci policistům při dopadení pachatele. Informace můžete podat na lince 158 nebo jakékoli policejní služebně. 
 
 Starší lidé se stávají terčem zájmu kapsářů,zlodějů, podvodníků i násilníků. Policie radí:
 
 
seniorl.jpg

 

  • - nedůvěřujte neznámým lidem, nikoho cizího nevpouštějte do bytu,
  • - nikdy hned neotvírejte dveře, nevíte-li, kdo je za nimi,
  • - nepodléhejte lákavé vidině snadného zbohatnutí, podomní nabídky   výher nebo výhodných koupí odmítejte - v naprosté většině jde o podvod,
  • - podvodníci využívají různé lsti a záminky, aby se dostali k vašim penězům (rozměnění peněz při vydání výhry, zaplacení náhradních dílů, které si objednal vnuk,   zranění při nehodě a nutnost zaplatit léky, nebo jiná peněžitá půjčka atd. )

 

 por. Bc. Hana Kotková

vytisknout  e-mailem