Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ohrožující a nebezpečná jízda

Karvinsko - pronásledování bezohledného řidiče a další provinilci za volantem... 

Zastavit nehodlal, pokyny policistů nerespektoval, svou jízdou ohrozil ostatní řidiče, zastavili ho až betonové zábrany. Akce začala v Karviné, skončila v Českém Těšíně.

V neděli 10. května krátce po 21. řidič (1994) osobního vozidla Ford Mondeo v Karviné vyjížděl od benzínové čerpací stanice. Z kruhového objezdu vyjel ve směru na Český Těšín. Za vozidlem jeli policisté speciální pořádkové jednotky, kteří pomocí světleného a zvukového znamení řidiči dávali pokyn k zastavení.

Řidič nezareagoval, rychlost jízdy zvýšil a ujížděl. Svou bezohlednou jízdou ohrozil ostatní účastníky silničního provozu. Nezaměnitelná znamení policejního vozidla vůbec nebral v potaz. V pronásledování se dostali až do obce Chotěbuz.

V opačném směru již na přijíždějící vozidlo čekali kolegové obvodního oddělení Český Těšín a oddělení hlídkové služby. Ani viditelné a nepřehlédnutelné pokyny těchto hlídek nerespektoval, projel až na nájezd k hraničnímu přechodu s Polskem. Tam už řidič fordu řízení ve vysoké rychlosti nezvládl a narazil do betonových zábran oddělující vozovku. I když manévrem způsobil defekt kola, v jízdě pokračoval ve směru na Český Těšín. Nakonec zastavil na ploše před bývalou prodejnou. Vystoupil a utíkal, ale to už ho stíhali policisté speciální pořádkové jednotky. Snažil se schovat v křoví, policisté ho vytáhli a zadrželi.

Lustrací zjistili, že (ne)řidič má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel do jara příštího roku. Zadržený muž je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Další provinilci za volantem

V pátek 8. května hodinu před polednem havířovští policisté v Prostřední Suché zastavili k silniční kontrole řidiče osobního vozidla Peugeot 307. Při kontrole se řidič podrobil zkoušce na alkohol, která byla pozitivní. Hodnota na přístroji se zastavila na 1,4 promile.

V sobotu 9. května nad ránem v městské části Podlesí policisté speciální pořádkové jednotky kontrolovali řidiče vozidla Škoda Fabia. I v tomto případě zkouška na alkohol byla pozitivní, hladina měla hodnotu 2,5 promile.

V neděli 10. května krátce po půlnoci orlovští policisté kontrolovali řidiče VW Touareg. Pozitivní výsledek alkoholu měl hodnotu 1,4 promile.

Ve všech případech byl mužům, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu, na místě zadržen řidičský průkaz. Všichni jsou podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková,  11. května 2020

vytisknout  e-mailem