Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Ohrožoval nožem několik žen - AKTUALIZACE

Pražští policisté pátrají po nebezpečném muži, který v Praze v průběhu posledních dní ohrožoval nožem několik žen. 

Aktualizace - 6.1.2020

Dnes půl hodiny po poledni zadrželi pražští policisté v Praze 8 podezřelého muže, který odpovídá popisu hledaného útočníka. Na linku 158 zavolala žena, která ho poznala a následně ho dohledal na kamerách zaměstnanec PČR, který navedl zasahující policisty přímo k podezřelému útočníkovi. Děkujeme všem občanům za pomoc při pátrání po hledaném muži. Také děkujeme médiím za zveřejnění pátrací relace. 

mjr. Ing. Eva Kropáčová

V jednom z případů muž zaútočil na ženu na Hlávkově mostě, té se však podařilo z místa utéct. Pachatel však bezprostředně poté opět zaútočil na jinou ženu jdoucí po ulici.  Po poškozené požadoval vydání finanční hotovosti. Pětadvacetiletá  žena mu posléze ve strachu o svůj život vydala peníze, které měla u sebe.

Hledaný se tímto svým jednáním dopustil trestného činu loupeže, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až deseti let.

Kriminalistům se do této chvíle nepodařilo muže vypátrat a zadržet. Z tohoto důvodu prosíme veřejnost o pomoc při jeho dopadení. Upozorňujeme, že může být ozbrojený a tudíž velmi nebezpečný! V žádném případě se jej nesnažte zadržet! V případě, že muže poznáte, nebo víte, kde by se mohl nacházet, vše prosím okamžitě oznamte na linku 158.

Kriminalisté prosí všechny další poškozené ženy, na která hledaný muž zaútočil a také dívku z Hlávkova mostu, aby se taktéž přihlásily na linku 158. Kriminalisté v této souvislosti dále uvítají jakékoliv svědectví osob, které byly přítomny některému z napadení.

Popis muže:

Hledaný je střední postavy, má vyhublé tváře a nosí dioptrické brýle. Na sobě měl skořicovou zimní péřovou bundu, kraťasy, podkolenky a šedou čepici s kšiltem.

mjr. Ing. Eva Kropáčová 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem