Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ohrozil cyklistu a ujel

PRAHA VENKOV-JIH – Po řidiči s nákladním vozidlem, který měl vytlačit cyklistu ze silnice nedaleko Říčan, pátrají společně od počátku letošního června dopravní policisté s kriminalisty 

Od počátku roku 2014 do současné doby dopravní policisté z územního odboru Praha venkov-JIH zaevidovali a vyšetřovali 8 dopravních nehod či havárií s účastí cyklisty. K jedné z těchto havárií se zraněním cyklisty nedaleko Říčan na okrese Praha – východ vyjížděli policisté ze skupiny dopravních nehod ve čtvrtek 12. června letošního roku krátce po 14. hodině.
 
Z výpovědi zraněného cyklisty a dalšího svědka se policisté dozvěděli informace k samotnému průběhu dopravní nehody a k částečnému popisu vozidla. Neznámý řidič nákladního vozidla měl při předjížděcím manévru ohrozit staršího cyklistu, jedoucího ve stejném směru po silnici II. třídy č. 101 od Křenic na Pacov. Když se s vozem po předjíždění zařazoval před cyklistu, vytlačil jej mimo komunikaci vpravo. Cyklista nejprve najel na krajnici, následně sjel do silničního příkopu, kde s jízdním kolem havaroval. Řidič s nákladním vozidlem bez zastavení z místa dopravní nehody ujel a dále pokračoval v jízdě ve směru na Říčany.
K částečnému popisu vozidla, se kterým řidič ohrozil cyklistu, se podařilo policistům zjistit, že by se pravděpodobně mělo jednat o:
  • „lehčí“ nákladní vozidlo,
  •  bílé barvy,
  • opatřené krycí modrou plachtou úložného prostoru.
Za vozidlem byl připojen:
  • jednoosý přívěs, menších rozměrů než samotné vozidlo,
  • opatřený krycí modrou plachtou, kdy její zadní část byla v hnědém odstínu khaki barvy,
  • na zadní části plachty umístěn menší obdélníkový nápis na červeném podkladu s bílými písmeny,
  • s připevněnou žlutou tabulkou registrační značky. 
Při pádu osmačtyřicetiletý muž utrpěl mnohočetná zranění, se kterými byl po ošetření na místě transportován vozem rychlé zdravotnické služby k lékařskému vyšetření do pražské nemocnice, kde byl následně hospitalizován.
 
Dopravním policistům se do současné doby nepodařilo přes veškerá učiněná šetření a intenzivní pátrání vypátrat nákladní vozidlo a zjistit totožnost samotného řidiče. Z tohoto důvodu se obracejí na širokou veřejnost se žádostí o pomoc a hledají případné svědky této dopravní nehody, kteří by jim mohli poskytnout jakékoliv informace k hledanému vozidlu, neznámému řidiči či k samotnému průběhu dopravní nehody. Svědci se mohou přihlásit dopravním policistům a kriminalistům na telefonních číslech 974 882 459, 974 882 420 nebo prostřednictvím bezplatné linky Policie ČR 158.
 
nprap. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
6. srpna 2014

 

Odkazy do noveho okna

mapa s okolím dopravní nehody u Říčan

mapa s okolím dopravní nehody u Říčan 

Detailní náhled

situační mapa dopravní nehody Křenice-Pacov

situační mapa dopravní nehody Křenice-Pa... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem