Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Ohrožení pod vlivem návykové látky

Písek - Po požití alkoholu usedl za volant vozu. 

Předvánoční alkoholový exces za volantem osobního vozidla realizují písečtí policisté. Minulou středu v odpoledních hodinách, pravděpodobně po požití několika pohárků návykové látky, usedl 49letý muž z města nad řekou Otavou do svého osobního automobilu tovární značky Ford Focus, kde ho po několika minutách v Třebízského ulici kontrolovala hlídka městských strážníků. Ti ho vyzvali v provedení testu na zjištění alkoholu v dechu přístrojem Dräger, kdy výsledek měření vykázal více jak 2,6 promile. Na základě tohoto zjištění informovali policisty z ulice Na Výstavišti, kteří po příjezdu provedli opakovaný test, který se ještě o dvě desetiny zvýšil, tedy na 2,8 promile.

Muži byla zakázána další jízda a zadržen řidičský průkaz. Včera se na výzvu dostavil na obvodní oddělení, kde si z rukou strážců zákona převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ je realizován formou zkráceného přípravného řízení, kdy lze předpokládat, že se v prvních lednových týdnech o potrestání rozhodne před soudcem okresního soudu.

S koncem letošního roku mnoho spoluobčanů bude slavit v ulicích měst a popíjet alkoholické nápoje. Nikdy po požití neřiďte motorová či nemotorová vozidla!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

28. prosince 2023

vytisknout  e-mailem