Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Ohrožení pod vlivem návykové látky

České Budějovice - Při řešení dopravní nehody zjistili policisté dvě protiprávní jednání. 

Českobudějovičtí dopravní policisté od sobotního odpoledne vyšetřují případ dopravní nehody na silnici I/3 v místech u Krasejovky, mezi obcemi Holkov a Kamenný Újezd. Po 13:00 hod. jela řidička osobního vozidla tovární značky Lancia Phedra, kdy mělo dojít k závadě a proto byla nucena zastavit v jízdním pruhu. V tu chvíli stejným směrem jel řidič osobního vozidla tovární značky Mazda, který již nestačil však zareagovat a do odstaveného vozidla narazil. Přitom došlo pouze k materiální škodě na obou vozidlech v předběžné výši 80 000 korun.

Při šetření strážci pořádku provedli test na zjištění návykové látky v dechu přístrojem Dräger, kdy pravděpodobný viník dopravní nehody měl negativní výsledek, ale žena (roč. 1976) z vozidla Lancia „nadýchala“ 2,3 promile. Po pár minutách dvakrát opakovaný test se ještě zvýšil na více jak 2,4 promile.

Na základě těchto zjištěných skutečností byla dopravní nehoda řešena dle přestupkového zákoníku a zjištěný alkohol v dechu řidičky dle trestního zákoníku a to konkrétně pro podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Ženě byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. V tomto týdnu bude policistům vysvětlovat své jednání na dopravním inspektorátu v Českých Budějovicích.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

31. května 2021

Odkazy do noveho okna

DN u Krasejovky 1.

DN u Krasejovky 1. 

Detailní náhled

DN u Krasejovky 2.

DN u Krasejovky 2. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem