Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Ohrožení pod vlivem návykové látky

Přerovsko - 3 x zjištěn alkohol za volantem, 1 x drogy 

Dne 25.3.2011 kolem 6:20 hodin řídil řidič (1968) na ulici Tovární v Hranicích osobní motorové vozidlo Škoda Octavia, kde byl kontrolován policejní hlídkou. Na výzvu policistů se podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní. Přístroj vykázal hodnotu 0,90 promile alkoholu v dechu. Opakovanou dechovou zkouškou mu byla naměřena hodnota 1,21 promile alkoholu v dechu a třetí dechovou zkouškou hodnota 1,25 promile alkoholu v dechu. Řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda.  Je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 
Podezřelý (1991) řídil dne 25.3.2011 kolem 7:30 hodin na ulici Velká Dlážka v Přerově osobní motorové vozidlo BMW, kde byl kontrolován policejní hlídkou. Ta u něj provedla orientační dechovou zkoušku na zjištění přítomnosti drog, která byla pozitivní (amfetamin, kokain). Řidič se podrobil v přerovské nemocnici lékařskému vyšetření. Byl mu zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Téhož dne byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 
Dne 25.3.2011 kolem 23:05 hodin řídil řidič (1991) na Masarykově náměstí v Kojetíně osobní motorové vozidlo Peugeot, kde byl kontrolován hlídkou Městské policie. Ta u něj provedla orientační dechovou zkoušku na zjištění alkoholu, která byla pozitivní. Přístroj vykázal hodnotu 1,17 promile alkoholu v dechu. Opakovanou dechovou zkouškou mu byla naměřena hodnota 1,18 promile alkoholu v dechu. Následně se na místo dostavila hlídka policie, která si věc převzala. Řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 
Dne 26.3.2011 kolem 02:15 hodin řídil řidič (1990) osobní motorové vozidlo Honda v obci Radslavice, kde byl kontrolován policejní hlídkou. Na výzvu policistů se podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní. Přístroj vykázal hodnotu 1,81 promile alkoholu v dechu. Opakovanou dechovou zkouškou mu byla naměřena hodnota 1,54 promile alkoholu v dechu a třetí dechovou zkouškou hodnota 1,96 promile alkoholu v dechu. Řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

28.3.2011

por. Mgr. Irena Urbánková

vytisknout  e-mailem