Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Ohrožení pod vlivem návykové látky

České Budějovice - Pětatřicátník jezdil po "Budějcích" s kamionem a stále troubil. 

Včera v noci řešili policisté z Obvodního oddělení České Budějovice – Čtyři Dvory oznámení o jízdě řidiče nákladního vozidla tovární značky Scania s návěsem, který jezdil po Českých Budějovicích a neustále troubil klaksonem. Policisté vyjeli na Husovu třídu, kudy měl řidič jezdit a za spolupráce se strážníky Městské policie České Budějovice, tahač nalezli. Řidič, který před 22:00 hod. rušil ostatní účastníky silničního provozu i nájemníky domů, zastavil vprostřed komunikace na Lidické třídě. Strážci pořádku muže vyzvali k provedení testu na zjištění alkoholu v dechu přístrojem Dräger, kdy výsledek měření vykázal více jak 1,5 promile alkoholu. Po pár minutách opakovaný test se nikterak nelišil od prvního měření.

Policisté muži zakázali další jízdu, zadrželi mu řidičský průkaz a nákladní vozidlo bylo odtaženo k vyzvednutí majitelem.

Muž (roč. 1986) z Ostravska strávil noc v policejní cele, kdy si dnes dopoledne vyzvedli zmiňovaní policisté, kteří mu předali sdělení podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

Případ je řešen formou zkráceného přípravného řízení, kdy lze předpokládat, že do dvou týdnu provinilce předvolají na okresní soud k trestnímu řízení.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

6. srpna 2021

vytisknout  e-mailem