Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ohrožení pod vlivem návykové látky

MLADOBOLESLAVSKO – O víkendu řidiči opět neváhali usednout za volant osobních vozidel pod vlivem alkoholu či drog! 

V neděli 29. listopadu 2020, sdělili mladoboleslavští policisté podezření z přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky šestatřicetiletému muži z Mladé Boleslavi. Tohoto řidiče osobního vozidla Škoda Octavia kontrolovala policejní hlídka krátce po třiadvacáté hodině večer v Mladé Boleslavi v Dukelské ulici, kde byl v rámci silniční kontroly podroben dechové zkoušce, která potvrdila hodnotu 2 promile alkoholu.

Předešlý den, tedy v sobotu 28. listopadu 2020, usedli na Mladoboleslavsku za volant osobních vozidel hned dva řidiči, kteří byli pod vlivem drog.

Devětadvacetiletého řidiče osobního vozidla Opel Vectra kontrolovali policisté na třídě Václava Klementa v Mladé Boleslavi, kde jej krátce před desátou hodinou dopoledne podrobili orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Test vyzněl pozitivně na látku THC.

Druhého řidiče osobního automobilu Audi A6 pod vlivem drog kontrolovala policejní hlídka krátce po patnácté hodině odpoledne v Bělé pod Bezdězem, kde byl dvaačtyřicetiletý muž v ulici Tyršova podroben orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek s pozitivním výsledkem na Amfetamin/Metamfetamin.

Všem uvedeným řidičům nyní hrozí v případě prokázání viny až jeden rok za mřížemi.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
PČR Mladá Boleslav
30. listopadu 2020

vytisknout  e-mailem