Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Ohrožení pod vlivem návykové látky

České Budějovice - Silně opilá řidička způsobila omezení v husté českobudějovické dopravě. 

Před čtrnácti dny vyjížděli českobudějovičtí dopravní policisté k řešení dopravní nehody na silnici I/3 v obci Litvínovice, nedaleko krajské metropole. Po příjezdu na místo a zjištění všech okolností se setkali s řidičkou osobního vozidla tovární značky Opel Zafira, která velmi špatně artikulovala a nebyla schopna rozpoznat, co se vůbec stalo. Strážci zákona jí vyzvali k provedení testu na zjištění návykové látky v dechu, kdy jim přístroj Dräger vykázal množství 3,3 promile! I po pár minutách opakovaný test se nikterak nelišil od prvního měření.

Ohledáním místa nehody prokázali, že žena jedoucí v koloně vozidel ve směru od Plané u Český Budějovice na České Budějovice, pravděpodobně vlivem svého stavu, nedodržela bezpečnou vzdálenost a nabourala do před ním zastavujícího vozidla tovární značky Seat Ibiza. Způsobená škoda byla vyčíslena na více jak 20 000 korun, což je zanedbatelné v míře zavinění pod vlivem velkého množství alkoholu.

Včera si 46letá žena převzala sdělení podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky, kdy může očekávat, že se ještě před vánočními svátky podívá do soudní budovy k projednání jejího protiprávního jednání.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

30. listopadu 2021

Odkazy do noveho okna

DN v Litvínovicích

DN v Litvínovicích 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem