Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Ohrožení pod vlivem návykové látky

Jindřichův Hradec - Případy opilých řidičů řeší policisté na Jindřichodradecku neustále.  

Dne 21. ledna 2009 v 23.50 hodin jel třicetiletý muž z Jindřichohradecka s osobním automobilem Peugeot 405 z restaurace v Dolní Radouni směrem na Jindřichův Hradec. V obci Dolní Radouň byl kontrolován hlídkou policie Obvodního oddělení Jindřichův Hradec. Řidič byl vyzván k orientační dechové zkoušce přístrojem Dräger, který naměřil 1,82 promile alkoholu v dechu. Na Obvodním oddělení Policie Jindřichův Hradec bylo zjištěno, že jmenovaný byl v posledních dvou letech za stejný čin odsouzen Okresním soudem v Bruntále ze dne 25. února 2008, kdy mu byl uložen zákaz činnosti ve výši čtyř let. Od tohoto bylo podmíněně upuštěno dne 31. října 2008 se zkušební dobou do 31. října 2011.

Dne 22. ledna 2009 v 03.50 hodin řídil podezřelý pětadvacetiletý muž z Jindřichohradecka pod vlivem alkoholu osobní automobil Kia Picanto. Muž jel s výše uvedeným vozidlem po Jindřichově Hradci ulicemi Vídeňská, Jáchymova a na sídlišti Vajgar byl kontrolován hlídkou policie Obvodního oddělení Jindřichův Hradec. Na výzvu hlídky se řidič podrobil dechové zkoušce přístrojem Dräger s výsledkem 1,13 promile alkoholu v dechu.

Dne 25. ledna 2009 v 01.10 hodin řídil sedmatřicetiletý muž z Českobudějovicka po místní komunikaci v obci Třeboň ve směru z ulice Lázeňská do ulice Dukelská osobní automobil Mercedes Benz. Při tomto byl zastaven a kontrolován hlídkou dopravní policie Jindřichův Hradec. Muž byl vyzván k orientační dechové zkoušce přístrojem Dräger, který naměřil 1.32 promile alkoholu v dechu.

Všichni muži jsou podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

vytisknout  e-mailem