Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ohřívače se někomu hodily

VSETÍNSKO: Ze skladu zmizely dva horkovzdušné ohřívače. Celková škoda přesáhla sedmdesát tisíc korun. 

Zaměstnanec šel včera doplnit naftu do horkovzdušných ohřívačů ve skladovacích prostorech v obci Kateřinice. Při příchodu do skladu zjistil, že už nemá naftu do čeho nalít. Škoda za dva zmizelé ohřívače je téměř sedmdesát tisíc korun.

Včera v poledne přišel zaměstnanec do firemního skladu v obci Kateřinice. Zkontroloval část prostor. Vše bylo v pořádku. Jinak tomu bylo ve chvíli, kdy chtěl dolít naftu do dvou horkovzdušných ohřívačů určených k vytápění skladu. Dva ohřívače nebyly na svém místě a najít se mu je nepodařilo. Našel jen přiotevřená plechová vrata vedoucí do budovy skladu.

Policisté zjistili, že naposledy bylo vše v pořádku před deseti dny. Dále zjistili, že se jedná o dva ohřívače zahraniční výroby, kdy jejich hodnota je bez jednoho tisíce sedmdesát tisíc korun. Zaměstnanec do nich právě před deseti dny dolil sto patnáct litrů nafty a tím tedy vznikla vsetínské firmě další škoda za téměř tři a půl tisíce korun.

Policisté provedli ohledání místa a zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin krádež. Nadále zjišťují okolnosti tohoto skutku, například i jak se pachatel do budovy dostal. Po pachateli i odcizených ohřívačích pátrají.

28. prosince 2018, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem