Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ohlédnutí za vánočními svátky a silvestrovskými oslavami

JIČÍNSKO – Policisté měli opět plné ruce práce. 

Ilustrační fotoIlustrační fotoV okrese Jičín policisté evidovali v čase vánočních svátků a silvestrovských oslav celkem 15 trestných činů a 59 přestupků. Mimo to policisté vyjížděli na početná oznámení od občanů, které řešili na místě. Nejčastěji se jednalo o nahlášení rvaček, výtržností či narušování občanského soužití. Nechybějí však ani majetkové krádeže. Navíc k tomu 4 hříšníci řídili motorová vozidla pod vlivem alkoholu a drog.

Ve stejnou dobu řešili jičínští dopravní policisté celkem 17 dopravních nehod, při kterých se lehce zranilo 6 osob. V jednom případě dechová zkouška prokázala u viníka alkohol. V porovnání s loňským rokem se jedná o celkový nárůst o 2 dopravní nehody. Naštěstí si tyto nehody nevyžádaly žádné oběti na životech a ani těžká zranění.  Celková škoda byla předběžně vyčíslena na hodnotu přesahující 860 tisíc korun.

Občané se ve svátečních dnech rovněž mohli setkat s větším počtem nasazených policejních hlídek, zejména na místech se zvýšenou koncentrací osob, kde vykonávaly preventivní hlídkovou činnost.

nprap. Aleš Brendl
02. ledna 2018, 11:45

vytisknout  e-mailem