Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ohlédnutí za silvestrovskými oslavami

KRAJ - Policisté řešili převážně opilce, jinak byl klid. 

Královéhradecká policie zažila v kraji poměrně klidného Silvestra. Nemuseli jsme vyjíždět ani k jediné vážné dopravní nehodě, incidentu či narušení veřejného pořádku. I když oznámení od občanů řešili policisté poměrně dost. Na linku tísňového volání přijali operační důstojníci celkem 150 oznámení, nejčastěji se jednalo o nahlašování rvaček, výtržností či narušování občanského soužití, nebo oznamovatelé dávali informace o opilých lidech, ležících na různých místech. Policejní hlídky za noc eskortovaly šest lidí na záchytku.

Od 8. hodiny silvestrovského rána do 8. hodiny rána prvního dne nového roku se v kraji stalo 16 dopravních nehod, z toho jen po půlnoci vyjížděli nehodáři šestkrát. U všech těchto šesti popůlnočních nehod v nějaké míře figuroval u některého z účastníků alkohol. Naštěstí ale i tyto nehody skončily pro účastníky jen lehkými zraněními a zmuchlanými či pomačkanými plechy. Nejopilejší bourající řidič měl v dechu téměř dvě promile alkoholu, dalšímu pak policisté naměřili 1,5 promile, další řidičce pak 1,1 promile.

Občané se ve svátečních v denních, večerních i nočních hodinách mohli setkat s větším počtem policejních hlídek, zejména na místech se zvýšenou koncentrací osob, všude hlídky prováděly preventivní hlídkovou činnost.

por. Mgr. Eva Prachařová
2. 1. 2017 v 10.45 hodin

vytisknout  e-mailem