Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Odstřelovač z cizinecké policie obhájil loňské zlato

Titul nejlepšího střelce na letošním policejním mistrovství si po roce znovu vybojoval nprap. Michal Šefl z Ředitelství služby cizinecké policie. 

Ve dnech 30. července až 3. srpna 2018 hostil výcvikový prostor Armády České republiky Libavá na Olomoucku jubilejní 20. ročník Policejního mistrovství České republiky ve střelbě z odstřelovací pušky s mezinárodní účastí 2018.

Letošního mistrovství se zúčastnilo 110 soutěžících. Stejně jako v minulých letech byli do soutěže vysláni závodníci z policejních, armádních a dalších bezpečnostních složek z Belgie, Běloruska, Estonska, Izraele, USA, Ukrajiny, Ruska, Maďarska, Polska, Slovenska, Německa, Švédska. Z České republiky si klání nenechali ujít sportovní odstřelovači z řad Policie ČR, Hradní stráže ČR, Armády ČR a Vojenské policie.

 V průběhu soutěže se závodilo v kategoriích jednotlivců a dvoučlenných družstev. Celé závody provázelo horké počasí, které ještě zvýšilo nároky na psychickou a fyzickou odolnost všech účastníků již tak náročné soutěže. I přesto se našemu „ostrostřelci“ dařilo a obhájil loňské zlato, jak v kategorii jednotlivců, tak v kategorii dvojic Policejního mistrovství České republiky 2018. V celkovém součtu bodů se v porovnání se zahraničními kolegy umístil na páté příčce v kategorii dvoučlenných družstev a šesté příčce v kategorii jednotlivců. Michal působí jako odstřelovač na letišti v Mošnově již od roku 2001. Za tu dobu vyhrál již mnoha závodech odstřelovačů. V minulém roce se mu podařilo zvítězit v mezinárodním klání i nad všemi zahraničními účastníky. Jak sám řekl: ,,až loni po příchodu nového lektora a metodika odstřelovačů do řad cizinecké policie Tomáše Hekele, poskočil náš výcvik a vybavení o level výše a konečně jsem vyhrál i Libavou, dokonce na mezinárodní úrovni. Letos se mi sice nepodařilo obhájit mezinárodní titul, ale být nejlepší v republice je také velmi dobré. Už zbývá jen jedno, vyhrát příští rok znovu."

V Praze dne 7. srpna 2018
kpt. Mgr. Jindřiška Pospíšil Kaminská

vytisknout  e-mailem