Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Odsouzení právnické osoby za krádež vozidla

Na autovrakovišti došly náhradní díly, tak si pro ně dojeli. 

Pražští kriminalisté z osmého oddělení od konce roku 2018 intenzivně pracovali na případu krádeže vozidla, ke kterému došlo v ulici V Podhoří v Praze 7. Krátce před desátou hodinou přijelo na místo činu vozidlo registrované na nejmenovanou společnost provozující autovrakoviště. Následně pachatel odvezl odcizené  vozidlo do provozovny společnosti v Praze 10, a to v doprovodu onoho firemního vozu.  

V místě provozovny během pár dní rozebrali auto na náhradní díly, přičemž za účelem zastření původu odstranili identifikační znaky. Poté připravené díly nabízeli k prodeji zákazníkům. 

Během vyšetřování kriminalisté zajistili nespočet důkazů, které vedly k řádnému objasnění věci. ,, Rozřezané" vozidlo a jeho příslušenství kriminalisté zajistili a po skončení trestního řízení je vydali zpět majiteli.

Pražský soud uznal právnickou osobou vinnou ze spáchání trestného činu krádež, a to i přesto, že se nepodařilo ustanovit konkrétní osobu pachatele krádeže vozidla. Dále byla uznána vinnou ze spáchání trestného činu legalizace výnosů z trestné činnosti a odsouzena k úhrnnému peněžitému trestu. 

nprap. Lucie Drábková - 3. července 2020

Odkazy do noveho okna

Foto III.

Foto III. 

Detailní náhled

Náhradní díl I.

Náhradní díl I. 

Detailní náhled

náhradní díl II.

náhradní díl II. 

Detailní náhled

Náhradní díl V.

Náhradní díl V. 

Detailní náhled

rozřezané vozidlo

rozřezané vozidlo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem