Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Odpověď: Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy, Odbor služby dopravní policie

Žádost: Žadatel si požádal o informace, kolik kusů laserových měřících přístrojů, jaké konkrétní typy vlastní Policie ČR na území hl. m. Prahy a kolik příslušníků je řádně proškoleno v jejich obsluze a jejich počet v konkrétních obvodech. 

Odpověď:
Policie v hl. m. Praze užívá celkem 15 měřičů typu Micro Digi Cam LTI, výrobce Laser Technology, Inc., USA. Z těchto měřičů je přiděleno odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy celkem 7 kusů a dopravním inspektorátům Obvodního ředitelství policie Praha I – IV vždy po 2 kusech.

K druhé části otázky Vám sděluji, že zdejší útvar policie přímo neeviduje přesné počty policistů proškolených k obsluze tohoto zařízení, protože tento údaj pro svou činnost nepotřebuje. Zajištění proškolení obsluhy je věcí přímo odpovědných vedoucích na výše uvedených útvarech. S ohledem na skutečnost, že policie disponuje interními školiteli, lze předpokládat, že proškolena je většina dopravních policistů, jejichž hlavní náplní služební činnosti je výkon dohledu nad provozem na pozemních komunikacích. Zjišťování přesného počtu proškolených by proto bylo na rámec běžných činností vykonávaných policií.

vytisknout  e-mailem