Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Odpojená žací lišta z kombajnu poškodila objekt policie

KUTNÁ HORA - Kutnohorští dopravní policisté prošetřují okolnosti odpojení vleku za kombajnem, který následně poškodil budovu obvodního oddělení ve Zbraslavicích. 

Kutnohorští dopravní policisté řeší kuriozní dopravní nehodu, která se naštěstí obešla bez jakékoliv újmy na zdraví.

Nehoda se stala ve středu, 2. srpna 2023, krátce před polednem, v obci Zbraslavice. Řidiči kombajnu, který jel ve směru od náměstí, se ze zatím nezjištěných příčin odpojil za jízdy vlek s žací lištou a ten pak setrvačností "ujížděl" přes protijedoucí jízdní pruh na chodník a zastavil se až o budovu obvodního oddělení Zbraslavice. 

V danou dobu, kdy se odpojený vlek nekontrolovaně řítil na budovu, nejelo naštěstí žádné vozidlo a rovněž se ani po chodníku nepohybovali žádní chodci. Nedošlo tak k žádným zraněním, pouze k hmotné škodě, kdy vlek s žací lištou zdeformoval zábradlí u objektu policie, dále pak okenní mříže, parapet, fasádu domu, plot a zděný sloupek elektrické rozvodné skříně. Krajskému ředitelství policie Středočeského kraje tak vznikla škoda, která byla předběžně vyčíslena na cca šedesát tisíc korun. 

Na místě pak policisté, kteří tuto událost dokumentovali, provedli u řidiče zemědělského stroje orientační dechovou zkoušku - její výsledek byl negativní. Policisté nadále prošetřují okolnosti této kolizní události.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
3. srpna 2023

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem