Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vypáčil příruční pokladnu

Pokusil se o krádež kartonu s alkoholem, z tělocvičen si odnášel osobní věci sportovců a další  

 
Vypáčil příruční pokladnu
V době od 20.2.2009 do 23.3.2009 pracovníci firmy sídlící v budově na Zámeckém náměstí v Krnově zjistili vloupání do objektu skladu. Dosud neznámý pachatel v uvedené době ve zdi vedoucí do zadního dvora vytvořil otvor, přes který se dostal k zadní části budovy. Zde vytrhl a vyhnul část uchycení mříže a následně rozbil skleněnou výplň okna. Oknem se dostal do prostoru skladu, kde nalezl a následně vypáčil příruční kovovou pokladnu, ze které odcizil finanční hotovost ve výši okolo 10 tisíc Kč. Z nezajištěné zásuvky stolu si odnesl mobilní telefon v hodnotě okolo 1 000 Kč.
 
Narazil do oplocení a poškodil jízdní kolo
Dne 23.3 2009 v 09,35 hodin došlo k na silnici ulice Opavská v Krnově u restaurace k dopravní nehodě. Zde 61letý řidič jedoucí s osobním motorovým vozidlem Ford Scorpio narazil přední pravou částí vozidla do živého plotu zahrádky restaurace a následně do dřevěného oplocení. U dřevěného oplocení bylo odstavené jízdní kolo, které vlivem nárazu osobního motorového vozidla spadlo a bylo poškozeno. Při šetření nehody řidič vozidla Ford uvedl, že mu při jízdě spadla taška, kterou měl na předním sedadle spolujezdce a za jízdy se jí snažil zvednou ze země. 
Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Na vozidle vznikla škoda ve výši okolo 3 000 Kč, na dřevěném oplocení a živém plotu vznikla škoda okolo 5 000 Kč a na jízdním kole škoda ve výši 2 000 Kč.
 
Hodilo se mu obnošené oblečení
Dosud neznámý pachatel v době od měsíce února 2009 do 23.3. 2009 na ulici Dlouhá v Bruntále bez užití násilí vnikl do sklepního prostoru domu. Následně vypáčil kovovou petlici na jedné ze sklepních kójí a odcizil zde několik igelitových pytlů, ve kterých se nacházelo dámské, dětské a pánské oblečení, plyšové hračky a dětské knihy. Dále si odnesl tři kusy prázdných plechových barelů, plechovku malířského nátěru, malířské štětce, novou vodovodní baterii. Majiteli tak způsobil škodu v celkové výši okolo 12 tisíc Kč.
 
                                                   
 
Pokus krádeže v obchodním centru v Rýmařově
V době od okolo 16,00 hodin dne 23.03. 2009 doposud neznámý pachatel vnikl přes prodejní prostory do skladu marketu na ulici Opavská v Rýmařově. Zde se nepozorovaně pohyboval a vysokozdvižným vozíkem si převezl paletu alkoholu k nakládací rampě, kde měl již přistavený nákupní vozík. Krabice s alkoholem postupně nakládal do vozíku. Při této manipulaci byl vyrušen pracovníky prodejny a z místa utekl směrem na ulici Jesenickou v Rýmařově. Nákupní vozík i se zbožím zůstal u nakládací rampy.
Následně po tomto oznámení bylo policisty OOP Rýmařov provedeno pátrání po pachateli. Byli kontrolovány osoby, vozidla a provedeno bezpečnostní opatření v místních obchodech s potravinami a na benzínových čerpacích stanicích. 
 
Odnesl si zboží za více jak 50 tisíc Kč
Další případ vloupání do prodejny potravin šetří policisté OOP Bruntál. V ranních hodinách 23.3. 2009 zaměstnanci prodejny v obci Rudná pod Pradědem, část Stará Rudná oznámili, že v uvedené době dosud neznámý pachatel v zadní části objektu, kde se nachází příjezdová rampa po překonání zámku na vstupních dveřích vnikl do vnitřních prostorů prodejny. Následně poškodil zámek u dveří vedoucích do skladu a prodejny. Zde odcizil drogistické zboží, cigarety, alkohol, mléčné výrobky, ovoce, uzeniny, mražené kuřecí čtvrtky, cukrovinky a plastové přepravky. Z prodejny odcizil zboží v celkové hodnotě okolo 56 tisíc Kč.
 
Dva případy z Rýmařova
Ze šaten si odnesl peněženky a mobilní telefony
V těchto dnech šetří policisté z OOP Rýmařov případy odcizení odložených věcí ze šaten v tělocvičnách.
        První případ byl zaznamenám dne 23.3.2009 od 17,00 -18,25 hodin. Zde dosud neznámý pachatel vnikl do neuzamčené budovy ZŠ v Rýmařově na ulici 1. Máje. V tělocvičně z neuzamčené šatny odcizil tři mobilní telefony a peněženku, ve které měla majitelka osobní doklady, platební kartu, včetně PIN kódu a finanční hotovost ve výši okolo 1 400 Kč. Celková škoda vzniklá odcizením uvedených věcí se pohybuje okolo 9 000 Kč.
        K druhému případu došlo téhož dne ( 23.3.2009) od 19,00 do 20,30 hodin v šatně tělocvičny ZŠ na ulici Národní v Rýmařově. Zde pachatel prohledal odložené oděvní svršky a odcizil dvě peněženky. V jedné byla uložena finanční hotovost ve výši okolo 450 Kč, platební karta, osobní doklady, doklady k vozidlu. Ve druhé potom finanční hotovost okolo 400 Kč a osobní doklady. Dále si pachatel odnesl i tři mobilní telefony. Svým jednáním způsobil škodu odcizením věcí v celkové výši okolo 13 580 Kč.
 
 
vrchní inspektor nprap. Ing. Křištofová Ivana
 
 
 

vytisknout  e-mailem