Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Odměny služebních funkcionářů Policie České republiky

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žadatel se domáhal následujících informací:

„1. Výše odměn, které v roce 2020 brali nad rámec platu (do data podání této žádosti) policejní prezident a náměstci policejního prezidenta (žádám o rozepsání podle jednotlivých měsíců).

2. Žádám o konkrétní zdůvodní odměny za každý měsíc.“

Téhož dne deset krajských ředitelství policie obdrželo obdobné žádosti téhož žadatele, jimiž se jmenovaný domáhal shodných informací:

„1. Výše odměn, které v roce 2020 brali nad rámec platu (do data podání této žádosti) krajský policejní ředitel a náměstci krajského policejního ředitele (žádám o rozepsání podle jednotlivých měsíců).

2. Žádám o konkrétní zdůvodní odměny za každý měsíc.“

Policie České republiky v zájmu procesní ekonomie spojila všechna uvedené žádosti v jednu a poskytla žadateli požadované informace, tj. informace o kázeňských odměnách podle § 49 odst. 2 písm. b) zákona č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, ve znění pozdějších předpisů, udělených příslušníkům Policie České republiky k datu podání předmětné žádosti o informace ustanoveným nebo pověřeným zastupováním na služebních místech policejního prezidenta a jeho náměstků a deseti vybraných ředitelů krajských ředitelství policie a jejich náměstků, respektive informace o odměnách podle § 134 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů, poskytnutých zaměstnancům Policie České republiky k datu podání předmětné žádosti o informace ustanoveným na pracovních místech náměstků ředitelů krajských ředitelství policie, a to za období od 1. ledna 2020 do 8. října 2020 včetně odůvodnění udělení nebo poskytnutí těchto odměn.

PhDr. Jiří Vokuš, 26. ledna 2021

vytisknout  e-mailem