Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Odložené věci v automobilu lákají zloděje

JIČÍNSKO - Preventivní kontroly na Sobotecku 

Krásné počasí a první horké dny prázdnin většina lidí trávila odpočinkem ve stínu slunečníků. S příchodem mírného ochlazení se tak příjemnou změnou může stát návštěva hradů a zámků.

Každoročně vyhledávané jsou i zajímavé turistické lokality na Sobotecku, kam míří o prázdninách mnoho návštěvníků. Tento velký pohyb lidí do jisté míry nahrává i nejrůznějším nenechavcům, kteří okamžitě dokážou rychle využít vzniklé příležitosti. Během chvilky pak například nepozorovaně vykradou vozidla, kde jsou viditelně odložené „zajímavé věci“. Neopatrný turista tak přijde nejen o svůj majetek, ale ještě má další starosti se zajištěním opravy automobilu. V případě odcizení osobních dokladů je situace o to horší, že může dojít k jejich následnému zneužití.

Policisté z Obvodního oddělení Sobotka v těchto měsících provádějí pravidelně preventivní kontroly, při kterých se zaměřují na lokality, kde předpokládají zvýšený počet návštěvníků. K takovým jistě patří koupaliště, historické objekty a přilehlá parkoviště, na kterých turisté odstavují svoje automobily. Návštěvou těchto míst si často turisté zpestří cestu na dovolenou. Jejich vozidla jsou v takovém případě zaplněna spoustou zavazadel a jinak atraktivních věcí, které lákají všímavé zloděje.

Podobné případy zjistili strážci zákona i v úterý 3. července, kdy provedli jednu z mnohých preventivních kontrol odstavených vozidel. Neopatrní turisté našli při návratu za stěračem varující letáček.

Závěrem je dobré si znovu připomenout, že VAŠE AUTO OPRAVDU NENÍ TREZOR.
por. Bc. Petr Janda
04. 07. 2012

Odkazy do noveho okna

Jičínsko

Auto není trezor 

Detailní náhled

Jičínsko

Auto není trezor 

Detailní náhled

Jičínsko

Auto není trezor 

Detailní náhled

Jičínsko

Auto není trezor 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem