Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Odletující led poškodil vozidlo

HODONÍNSKO: Hledáme viníka, který si neodstranil led z návěsu kamionu. 

V pondělí 19. prosince došlo na silnici mezi obcemi Svatobořice-Mistřín a Kyjov k poškození osobního vozidla VW Passat. Událost se stala asi 100 m před začátkem obce Kyjov, kde jel řidič passatu směrem na Kyjov. Při jízdě náhle z protijedoucího nákladního vozidla nezjištěného typu odlétl z plachty návěsu kus ledu, který spadl na čelní sklo osobního vozidla a došlo k jeho poškození. Řidič nákladního vozidla, které mělo mít bílou barvu a návěs s plachtou pokračoval bez zastavení dál v jízdě směrem na Svatobořice-Mistřín.

Po nákladním vozidle a jeho řidiči pátrají policisté. O pomoc se obracejí i na svědky, kteří by mohli poskytnout informace vedoucí k jeho vypátrání. Ozvat se mohou na telefon 974 633 260 nebo přímo na linku 158.

Policisté  upozorňují řidiče  kamionů  a nákladních vozidel na povinnost odstranit zmrazky ledu z plachty  přívěsu. V opačném případě hrozí nebezpečí  odpadávání ledu na jiná vozidla či chodce  a s tím spojená možnost úrazu či  poškození majetku. Policisté  proto upozorňují řidiče nákladních vozidel, že  zjištěné nedostatky budou pokutovat  v maximální možné míře.

nprap. Petr Zámečník, 21. 12. 2011

vytisknout  e-mailem