Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Odletěli snad andělé strážní?

ZLÍNSKO: Tři nehody v jednom. 

Zlínští policisté vyšetřovali dopravní nehodu, která se na Zlínsku snad ještě nestala. Ve středu po páté hodině večer havarovala žena do svodidel na rychlostní silnici u Tlumačova. Asi dvacet minut poté do havarovaného auta narazilo jiné vozidlo. A o chvíli později tady z šestimetrového mostu spadl mladý chlapec a těžce se zranil.
Sérii tragédií odstartovala nepozornost dvaatřicetileté ženy z Uherského Hradiště. Jela od Otrokovic směrem na Kroměříž v nákladním autě. Vjela však za levou krajnici, což ji rozhodilo. Žena strhla řízení vpravo. Auto se odrazilo od svodidel, převrátilo se na bok, po kterém se chvíli smýkalo a zastavilo v levém jízdním pruhu. Při této nehodě vznikla škoda za přibližně čtvrt milionu korun. Je velké štěstí, že se nikdo vážně nezranil. Žena a její dvě malé děti (6 a 9 let) se zranily pouze lehce. Na místo vyjely kromě dopravních policistů také hlídky z Otrokovic, které usměrňovaly dopravu.
Přestože všude blikala výstražná světla a policisté řidiče naváděli do druhého jízdního pruhu, havarované auto i policisty téměř nezaregistroval devětapadesátiletý řidič z Čech. Jel příliš rychle a brzdit začal až na poslední chvíli. Jeho Octavia najela mezi nákladní vůz a svodidla. Řidič žádné zranění neutrpěl, naštěstí nenarazil ani do pracujících policistů.
O chvíli později šel k jednomu z účastníků nehody čtrnáctiletý chlapec. Ve tmě si ale pravděpodobně nevšiml, že stojí na mostě a v místě, kde končí zábradlí, spadl z asi šestimetrové výšky. Chlapec jako jediný utrpěl vážná zranění v podobě zlomenin noh, rukou a pánve. Jak k jeho pádu přesně došlo, zatím vyšetřujeme. V dopoledních hodinách hocha zkusí zkontaktovat kriminalisté, kteří ho vzhledem ke zraněním prozatím nemohli vyslechnout a zjistit tak podrobnosti.

 

29. prosince 2011, mjr. Ing. Jana Bartíková

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem