Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Odjel z benzinky bez zaplacení a v kradeném autě

ZLÍNSKO: Navíc neměl řidičák.  

V úterý kolem osmé hodiny večer vyhlásil operační důstojník pátrání po vozidle, které před pár minutami odjelo od zlínské čerpací stanice bez zaplacení. Policisté z pohotovostního a eskortního oddělení po dvaceti minutách slavili úspěch. Vozidlo podle popisu uviděli na Štefánikově ulici ve Zlíně a zastavili jej po pár desítkách metrů kousek od divadla pomocí majáků. Při kontrole dokladů zmatený řidič předložil pouze občanský průkaz s odůvodněním, že řidičský průkaz zapomněl doma a doklady od vozidla zůstaly ve firmě jeho matky, která mu auto půjčila. Mezitím při ověřování totožnosti řidiče policisté zjistili, že vozidlo je vedeno v evidenci odcizených vozidel. Osmadvacetiletý řidič popřel, že by odjel z čerpací stanice bez zaplacení, a také to, že by vozidlo odcizil své matce. Pomocí výmluv se snažil odvést pozornost hlídky jinam. To se mu nepodařilo a v závěru společného setkání policisté zjistili, že mladý muž navíc není oprávněn řídit jakékoliv motorové vozidlo. Řidičský průkaz sice vlastnil, nicméně mu pracovníci městského úřadu zakázali řídit motorová vozidla a řidič si po skončení trestu nepožádal o vrácení řidičského oprávnění.

Vzhledem k tomu, že prohřešků mladíka bylo příliš, odvezli jej policisté s sebou do policejní cely, kam si pro něj přijeli kolegové z Ostravy, kteří vyhlásili pátrání po odcizeném vozidle. Pro Chevrolet si přijela šťastná majitelka, mladíkova matka.

Mladík je podezřelý ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci, za což mu hrozí až dvou letý trest odnětí svobody a také z několika přestupků na úseku dopravy a majetku.


26. června 2014, nprap. Monika Kozumplíková
 

vytisknout  e-mailem