Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Odjel od dopravní nehody, kterou sám zavinil

MĚLNICKO - Měl k tomu "své" důvody - byl silně pod vlivem alkoholu 

Před několika dny, konkrétně 18. října 2021 způsobil dvaačtyřicetiletý muž dopravní nehodu, jen o den později mu policisté sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

K dopravní nehodě došlo 18. října 2021 krátce před 16. hodinou v obci Mělník v ulici Bezručova. Dvaačtyřicetiletý muž řídil své osobní vozidlo značky Mercedes- Benz, kdy před sebou přehlédl zastavující vozidlo Citroen a naboural do něj. Vlivem tohoto nárazu došlo k odmrštění vozidla Mercedes- Benz do protisměru a k čelnímu střetu s vozidlem Škoda.
Viník nehody - dvaačtyřicetiletý muž pak z místa dopravní nehody ujel. Měl k tomu zajisté "své" důvody. Řídil totiž silně ovlivněn alkoholem. Hlídka mělnických policistů muže po chvíli vypátrala, zastavila a vyzvala ho k podrobení se orientační dechové zkoušce na alkohol. Ta vyšla pozitivní s výsledkem 2,8 promile alkoholu v dechu.

Policisté muži sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny a odsouzení, hrozí muži za jeho jednání trest odnětí svobody v délce 6 měsíců až 3 roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
22. října 2021

vytisknout  e-mailem