Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Odhaleni tři nezodpovědní řidiči

Policisté odhalili o víkendu na Rakovnicku dva řidiče pod vlivem alkoholu a jednoho pod vlivem drogy. 

   Dne 30. ledna 2010 ve 22.00 hodin kontrolovala hlídka Obvodního oddělení Jesenice v obci Žďár, řidiče osobního motorového vozidla Ford Escort, ve kterém byl zjištěn šestatřicetiletý muž z Rakovnicka. Byl vyzván k provedení dechové zkoušky na alkohol. Této se dobrovolně podrobil a zkouška zjistila 2,20 promile alkoholu v řidičově dechu. Opakovaná zkouška měla výsledek 1,70 promile. Řidič doznal požití čtyř desetistupňových piv před jízdou. S naměřenou hodnotou souhlasil. Byl mu zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Věc je šetřena ve zkráceném přípraveném řízení jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

     Dne 31. ledna 2010 okolo 2.15 hodin kontrolovala hlídka dopravní policie ne výjezdu z Husova náměstí  do ulice Pražská v Rakovníku, řidiče osobního motorového vozidla Renault 19. V řidiči byl zjištěn třicetiletý muž z Rakovníka. Testem na přítomnost návykových látek, který byl pozitivní, byla zjištěna přítomnost Amphetaminu v těle řidiče. Na výzvu policistů se řidič odmítl podrobit lékařskému vyšetření a odběru krve. Byl mu zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. O věci bude rozhodnuto po celkovém prošetření.

     Dne 31. ledna 2010 okolo 3.10 hodin kontrolovala hlídka dopravní policie opět na výjezdu z Husova náměstí do ulice Pražská v Rakovníku, řidiče osobního motorového vozidla VW Passat, ve kterém byl zjištěn dvaadvacetiletý muž z Rakovnicka. Dechovou zkouškou mu bylo naměřeno 1,37 promile alkoholu v dechu, opakovanou zkouškou 1,59 promile a ještě jednou opakovanou 1,38 promile. Řidič byl vyzván aby se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve což učinil. Byla mu zakázána další jízda a zadržen řidičský průkaz. Věc je šetřena ve zkráceném přípravném řízení jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

nprap. René Černý

vytisknout  e-mailem