Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Odhalení piráti silnic

Při běžném výkonu služby odhalili policisté na Rakovnicku dvě řidičky pod vlivem drog i řidiče pod vlivem alkoholu. 

     Dne 25.2.2010 v 10.50 hodin kontrolovala hlídka dopravní policie v Jesenici na silnici I/27 Plzeň - Most, řidičku osobního motorového vozidla Renault Clio, ve které byla zjištěna čtyřiadvacetiletá žena z okresu Louny. U řidičky byl proveden test na přítomnost návykových látek v těle. Výsledek tesu byl pozitivní na Amphetamin. Řidička se dobrovolně podrobila lékařskému vyšetření a odběru krve v rakovnické nemocnici. Policisté zadrželi její řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Věc je šetřena jako podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Rozhodnuto bude na základě výsledků toxikologického rozboru biologického materiálu.

     Dne 25.2.2010 v 15.30 hodin kontrolovala hlídka Obvodního oddělení Hořesedly v Kněževsi, řidičku osobního motorového vozidla Ford K, ve které byla zjištěna čtyřiadvacetiletá žena z okresu Kladno. Ta nepředložila řidičský průkaz a bylo zjištěno, že není držitelkou řidičského oprávnění. Žena se při kontrole chovala zmatečně, nebyla schopna odpovídat na otázky, měla značně rozšířené oční zorničky a ani její chůze a postoj nebyly v normále. Dechová zkouška na alkohol byla negativní. Policisté tedy vyzvali ženu, aby se podrobila odběru biologického materiálu z důvodu podezření, že je ovlivněna návykovou látkou. Žena výzvu uposlechla a v rakovnické nemocnici se podrobila odběru krve. Věc je šetřena jako podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a bude rozhodnuto na základě výsledků toxikologického rozboru krve. Navíc se žena ještě bude zodpovídat před správním orgánem z přestupku řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

      Hlídka hořesedelských policistů byla opětovně úspěšná téhož dne v 19.45 hodin na silnici I/6 Praha - Karlovy Vary. V katastru obce Kolešov, ve směru jízdy na Karlovy Vary, kontrolovala dvaačtyřicetiletého muže z Jeseníku, který řídil Škodu Favorit. U řidiče byla provedena dechová zkouška nejprve s výsledkem 2,20 promile alkoholu v dechu a opakovaná zkouška s výsledkem 2,09 promile. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil. Řidičský průkaz mu nemohl být zadržen, jelikož jej policistům nepředložil, přestože je držitelem řidičského oprávnění. Byla mu zakázána další jízda a věc je šetřena jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

        Ve stejný den ve 20.50 hodin byli úspěšní i křivoklátští policisté. Ti v Křivoklátu v místech zvaných Na Sokolí kontrolovali řidiče osobního motorového vozidla FIAT Scudo. V řidiči byl zjištěn sedmatřicetiletý muž z Rakovnicka. Dechová zkouška prozradila v jeho dechu 0,92 promile alkoholu  a opakovaná 0,75 promile. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a nepožadoval odběr krve. Byla mu zakázána další jízda a zadržen řidičský průkaz. Věc bude v přestupkovém řízení dořešena správním orgánem.

nprap. René Černý

 

vytisknout  e-mailem