Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Odhalení hříšníci za volantem

PRAHA VENKOV-JIH – Policisté z územního odboru museli řešit od počátku letošního roku několik případů neukázněných řidičů  

K prvnímu případu došlo v Říčanech v pátek 1. ledna ve večerních hodinách, kdy čtyřiačtyřicetiletý řidič usedl za volant, ačkoliv před tím požil alkohol. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu přesahující hranici jedné promile.
V říčanské Černokostelecké ulici policisté zastavili jednašedesátiletého muže, který jel v úterý 5. ledna patnáct minut po půlnoci ve vozidle VW Passat. Při následné kontrole a provedené dechové zkoušce bylo zjištěno, že také řídil pod vlivem alkoholu, neboť mu policisté naměřili v dechu hodnotu přes dvě promile alkoholu v dechu.
Téhož dne po půl čtvrté ráno kontrolovali policisté z Kamenice třiačtyřicetiletého řidiče jedoucího ve vozidle Citroen ve směru od sjezdu z dálnice D1 směrem na Velké Popovice. Dotazem v databázi řidičů zjistili, že muž má uložený jednoletý zákaz řízení motorových vozidel.
Stejně tak i šestý lednový den v odpoledních hodinách zastavili policisté ze stejného obvodního oddělení vozidlo Opel Corsa v obci Petříkov – Radimovice. I při této silniční kontrole následně odhalili, že osmapadesátiletý muž také řídil přes uložený jednoroční trest, spočívající v zákazu řízení motorových vozidel.
Obdobný případ řešili i jílovští policisté v sobotu letošního 9. ledna krátce po půlnoci v Jílovém u Prahy. Soudem vyslovený dvouletý zákaz řízení motorových vozidel měl totiž kontrolovaný dvaatřicetiletý muž za volantem Škody Fábia. .
Policisté z obvodního oddělení Jesenice také v sobotu před jednou hodinou ranní kontrolovali osobní automobil Fiat Punto, které řídil v Jesenici padesátiletý muž. Při provedené dechové zkoušce byla u řidiče naměřena hodnota přes jednu promile alkoholu v dechu.
V případě odsouzení teď hrozí řidičům, kteří řídili automobil pod vlivem alkoholu až jednoletý trest odnětí svobody, peněžitý trest a zákaz činnosti. Těm, co usedli za volant a jeli s vozidlem přes uložený zákaz řízení, může soud uložit až tříletý pobyt ve vězení.

nprap. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
12. ledna 2015

vytisknout  e-mailem